Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Ελληνικοί Μύλοι


Τα μέλη της TIMS από την Ελλάδα και την Κύπρο, αποφάσισαν να επικοινωνήσουν με το ευρύτερο κοινό προκειμένου να γίνει γνωστό ότι οι μύλοι αποτελούν ένα πολύ σημαντικό τμήμα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, το οποίο πρέπει να προβληθεί και να διασωθεί κατά το δυνατόν.
Η TIMS (The International Molinological Societywww.molinology.org ) είναι η μοναδική διεθνής οργάνωση που ασχολείται με τη μελέτη των μύλων. Το αντικείμενό μας είναι η ανθρωπόμυλοι, ζωόμυλοι, νερόμυλοι και ανεμόμυλοι που λειτούργησαν στον ελληνικό χώρο, αλλά και οι παρεμφερείς μηχανισμοί όπως λιοτρίβια, νεροτριβές, νεροπρίονα, μαντάνια κ.α.
Ο στόχος της επικοινωνίας είναι η ενημέρωση του κοινού για τα σχετικά θέματα, αλλά και η ανάπτυξη διαλόγου με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών, την ανάπτυξη προτάσεων για διάσωση, μελέτη, αποκατάσταση κ.α. των σωζόμενων εγκαταστάσεων, τη συγκέντρωση και γνωστοποίηση της σχετικής βιβλιογραφίας και γενικότερα για ότι έχει σχέση με τους ελληνικούς μύλους.
Στα πλαίσια αυτά, η βασική μας επικοινωνία θα γίνεται μέσω του διαδικτύου με τη δημιουργία αυτού του website, ενός ιστολογίου (blog.hellenicmills.gr), σελίδας στο facebook ("Hellenic Mills") και στο twitter (@HellenicMills).
Ο διάλογος είναι εξαιρετικά σημαντικός, γι’ αυτόν τον λόγο δημιουργήθηκε το blog των Ελληνικών Μύλων και περιμένουμε κείμενα, φωτογραφίες, video, σχόλια, ερωτήματα κ.α., ώστε να προκληθούν συζητήσεις πάνω σε θέματα αρχιτεκτονικής, λαογραφίας, τεχνολογίας, οικονομικά κ.α. που αφορούν τους ελληνικούς μύλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου